La història d’aquesta celebració comença fa 150 anys quan un forner de Gràcia, curat d’una malaltia, agraït, fa una prometença al sant, va decidir anar anualment en peregrinació a l’ermita en el dia de Sant Medir. Cada vegada hi anaven més gent i ell com bon forner i pastisser repartia dolços i caramels.
Amb els anys va augmentar el número de peregrins i fins arribar avui a 28 colles i sortint de Gràcia es fa la cavalcada seguint la tradició repartint grapats de caramels a tot el públic. Les colles van amb camions, carrosses o cavalls. Tothom vol recollir caramels per les voreres, pels balcons, amb paraigües, amb bosses.
Tots hi hem anat alguna vegada, quan érem petits, amb els fills o perquè no, ara. Ens agrada veure com tothom viu Sant Metí ens a fet ajupir, compartir i il·lusionar-nos, perdre la por als cavalls i moltes altres coses.
No m’agrada i no vull descriure el que passa quan amb una celebració tan maca plou o ha plogut i es veuen quantitat de caramels amuntegats censa que ningú els vulgui
Montse , Una descripció entranyable ,molt ben transmesa , al llegir-la la veus . Felicitats!
ResponEliminaRaimunda